021-22256003
info@atavita.com
اشتراک گذاری
اگر با برند آتاویتا آشنا هستید، میدانید که آتاویتا برند محصولات تولیدی گلخانههای عظیم و مدرن ارس تارلا امین و ارس تارلا امیر است. این گلخانههای تمام شیشهای و تکنولوژیک در کشور ما بینظیرند. تلاش کردهایم که تاریخچه گلخانه شیشهای را در کشاورزی دنیا بررسی کنیم و خلاصهآن را برای شما بازگو کنیم.
روایتهای تاریخی متنوعی درباره پیدایش اولین گلخانهها وجود دارد. از تاریخنگاریهای روم و مصر باستان گرفته، تا تاریخ پررمز و راز شرق آسیا، نشانههایی از کشت خارج از فصل و طراحی مکانی برای نگهداری و پرورش گیاهان در شرایط قابل کنترل به دست آمده است. برخی محققان معتقدند مصریها اولین کسانی هستند که در زمینه احداث گلخانه دائمی از خود اثر به جا گذاشتهاند.
اما چیزی که ما امروزه به نام گلخانه و کشت گلخانهای میشناسیم، برای اولین بار در اروپا ظهور کرده است. در اواخر قرن ۱۵ در اسپانیا و ایتالیا ساختمانهای شبهگلخانهای میساختند که از آنها برای تولید خارج از فصل برخی محصولات کشاورزی استفاده میشد. اقلیم خاص اروپا باعث رونق گرفتن این پدیده دنیای کشاورزی در قرن ۱۹ شد.
در انگلیس گلخانههای تجاری از اوائل قرن ۱۹ و در آمریکا نیز از اواخر این قرن پدید آمد. در هلند آغاز تولید تجاری به اوائل قرن بیستم برمیگردد. جهش اصلی تولید گلخانهای بعد از جنگ جهانی دوم آغاز شد. هلندیها در اوایل قرن بیستم در این صنعت سرآمد سایر کشورها بودند. تا قبل از سال ۱۹۵۰ فقط گلخانههای شیشهای وجود داشت.
پس از هلند، اروپاي غربي، ژاپن و آمريكا پيشرو توليدات گلخانهاي بودند. با وجود گسترش این تکنولوژی به سرتاسر جهان، هنوز هم تکنولوژی هلندی در این صنعت یکی از سرآمدان است.
امروزه هلند دارای بزرگترین گلخانههای جهان است. برخی از آنها بسیار وسیع هستند و هر سال میتوانند میلیونها سبزی و میوه مختلف تولید کنند.
اقلیم کشور ما و در اصطلاح چهارفصل بودن آن تا مدتها ما را از کشت گلخانهای بینیاز میکرد. اما پیشترفت تکنولوژی کشت گلخانهای و تغییر عوامل اقلیمی، اندیشه بینیازی به گلخانه در ایران را از ذهنها دور کردند.
در کشور ما، ایران نیز تولید محصولات گلخانهای با تولید گل توسط پروتیوا، باغبان اتریشی مظفرالدین شاه، از حدود یک قرن پیش آغاز شد. در ابتدا از گلخانه در ایران بیشتر برای تولید گیاهان و نشاهای مورد نیاز کاخها و باغهای تفریحی اشراف استفاده میشد. گلخانههای اولیه شیشهای با چارچوبهای آهنی بود. با اختراع پوششهای پلیاتیلن در حدود نیم قرن پیش این صنعت با شدت بیشتری در دنیا و در ایران رشد کرد.
در سالهای پس از انقلاب و حدود دهه ۷۰ اين امر رشد فزايندهای به خود گرفت. در حال حاضر بر اساس آخرين آمار در سال ۱۳۹۵ سطح زير كشت محصولات گلخانهای در ايران حدود ۱۱هزار و ۲۳۱ هكتار است.
از اين مقدار قريب به ۸هزار و ۲۱۲ هكتار آن به سبزيجات گلخانهای نظير گوجه فرنگی ، فلفل و فلفل دلمه ای ، خيار و… اختصاص دارد. در مابقی آن نيز گياهان زينتی، دارويی و ساير ميوهها كاشت میشود.
مطالب مرتبط
آینده هیدروپونیک در تامین غذا برای جمعیت رو به رشد
مطالعه 1 دقیقه
بازدید سرکار خانم دکتر اصغری معاون محترم بخش کنترل بیولوژیک سازمان حفظ نباتات، از شهرک گلخانهای شرکت پارلا تجارت امین
محصولات گلخانه پارلا تجارت امین توانسته با استفاده از عوامل بیولوژیک برای کنترل آفات و کاهش مصرف سموم و رهاسازی زنبورهای گرده افشان برای تولید بیشتر و با کیفیت بالاتر در گلخانههای خود بعد از کسب استانداردهای مختلف تولید در ایران مانند پروانه، کاربرد نشان حد مجاز آلایندهها در محصولات کشاورزی، نشان بین المللی گلوبال گپ را دریافت نماید.
بازدید از گلخانه شرکت پارلا تجارت امین
برای بررسی پیشرفت ساخت پروژه هفت هکتاری گلخانه توت فرنگی بازدیدی با حضور رییس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان (آقای مهندس حسنی)، رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی استان زنجان (آقای مهندس محمودی) و معاون اطاق بازرگانی استان زنجان انجام گردید.
امتیاز و نظرات کاربران
1 / 5. 1
نظرات (3مورد)
برگزاری اولین همایش ملی کشاورزان جوان وزارت جهاد کشاورزی - آتاویتا
628 روز قبل
[…] شرکت ارس تارلا امین، گلخانه شیشهای با سیستم کشت هیدروپونیک، در زمینی به مساحت ۵۰ هکتار و […]
پسندیدم
[…] گلخانهای کشور ایجاد کرد. پروژه شرکت ارس تارلا امین، گلخانه شیشهای با سیستم کشت هیدروپونیک، در زمینی به مساحت ۵۰ هکتار و […]
بازدید رئیس هیات مدیره و مدیرعامل منطقه آزاد ارس آقای دکتر کیانی و هیات همراه - آتاویتا
876 روز قبل