دوره آموزشی حفظ حشرات مفید در گلخانه گوجه فرنگی و فلفل در آتاویتا
همانطور که میدانید، به کلیه حشرات و کنههایی که از برگ، شاخه، میوه، شیره و گل یک گیاه تغذیه کرده و باعث ضعیف شدن و حتی مرگ آن گیاه شود، آفت میگوییم. اما در این میان حشرات مفیدی نیز برای گیاهان وجود دارند که نه تنها باعث مرگ این آفات میشوند، بلکه عمر گیاه را طولانی کرده و سبب محافظت از آن میشوند. در دوره آموزشی روشهای حفظ حشرات مفید در گلخانه گوجه فرنگی و فلفل که اخیرا در شرکت ارس تارلا امیر و امین برگزار شد، به اهمیت این حشرات و البته نحوه حفظ آن در گلخانه پرداخته شده است.
دوره آموزشی حفظ حشرات مفید در گلخانه
در تاریخ 7 و 8 اردیبهشت ماه سال 1401 دوره آموزشی تحت عنوان “روشهای حفظ، حمایت و استقرار حشرات مفید در گلخانه گوجه فرنگی و فلفل” برای 30 نفر از کارشناسان گیاه پزشکی و باغبانی شرکت ارس تارلا امیر و امین توسط آقای دکتر سید حسن ملکشی (عضو هیات علمی بخش تحقیقات کنترل بیولوژیک) به صورت حضوری در شرکت برگزار شد.
اهمیت وجود حشرات مفید در گلخانههای هیدروپونیک
با توجه به اینکه در وبینارهای قبلی به معرفی عوامل کنترل بیولوژیک آفات موجود در فلفل دلمه ای و گوجه فرنگی پرداخته شده بود، در این دوره نیز در ابتدا به معرفی روش هایی در راستای حمایت، استقرار و حفظ حشرات مفید و دشمنان طبیعی آفات پرداختیم.
علاوه بر این، به اهمیت وجود زنبورهای گرده افشان از جنس بامبوس (Bambus) نیز اشاره شد. وجود این نوع زنبور در گرده افشانی گل های گوجه فرنگی و فلفل بسیار مفید میباشد. بر اساس پژوهشهای انجام شده توسط متخصصان، زنبورهای مخملی گرده افشان 30 تا 40 درصد در افزایش عملکرد محصول گوجه فرنگی موثر هستند.
این زنبورها علاوه بر افزایش میزان محصول، باعث افزایش کیفیت و بازارپسندی محصولاتی مانند توت فرنگی، گوجه فرنگی و فلفل نیز میشود.
بازدید از شرکت ارس تارلا امیر و امین؛ بزرگترین گلخانه شیشهای هیدروپونیک خاور میانه
جناب دکتر ملکشی با همراهی مدیران تولید گلخانههای ارس تارلا امیر و امین؛ بزرگ ترین گلخانه شیشهای هیدورپونیک خاور میانه بازدید کردند. در این بازدید، به مشاهده و بررسی وضعیت رهاسازی عوامل کنترل بیولوژیک از جمله کنهها و سنهای شکارگر جهت کنترل حشرات آفت در گلخانه هیدروپونیک فلفل پرداخته شد. همچنین برخی پیشنهادات نیز برای راهاسازی، استقرار و حفظ حشرات مفید در گلخانه و دشمنان طبیعی این آفات جهت کنترل آنها ارائه گردید.
در نتیجه بازدید دکتر ملکشی از گلخانههای گوجه فرنگی، ضمن تاکید بر رعایت عوامل بهداشتی، برای افزایش کارایی دشمنان طبیعی آفات و ترکیبات بیولوژیک مثل بی تی (BT) نیز راهکارهایی ارائه شد. این موضوع راه حلی برای مهار کردن مینوز برگ گوجه فرنگی و همچنین کاهش جمعیت سن های شکارگر خسارت زا به گیاه گوجه فرنگی میباشد.