021-22256003
info@atavita.com
اشتراک گذاری
خواص فلفل دلمه ای در جلوگیری و درمان بسیاری از بیماریها نقش دارد. مواد مغذی موجود در این فلفل میتوانند بر سلامت انسان اثری بسزا داشته باشند. در ادامه با چند بیماری مهم و تأثیر خواص فلفل دلمه ای بر آنها آشنا میشوید.
یکی از خواص فلفل دلمهای داشتن فیبر فراوان است که میتواند میزان تبدیل کربوهیدرات به گلوکز در بدن را کاهش دهد. این کار به کنترل قند خون در بدن کمک میکند.
مقدار فیبر توصیه شده برای مصرف روزانه بین ۲۰ تا ۳۵ گرم است. یک فلفل دلمهای میتواند بخش قابل توجهی از این ماده را فراهم کند.
از آنجایی که فیبر فاقد کالری است، رژیمهای غذایی با فیبر بالا در کاهش وزن تأثیر زیادی دارند. این موضوع به این دلیل اهمیت دارد که چاقی عامل اصلی دیابت است. کاهش وزن میتواند خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد.
شایعترین بیماریهای چشم به از بین رفتن ماکولای شبکیه و آب مروارید مربوط است. علت اصلی این مشکل افزایش سن و عفونت است. البته تغذیه نقش بسزایی در پیشرفت این بیماریها دارد.
فلفل دلمهای حاوی مقادیر فراوانی از لوتئین، زآگزانتین و کاروتنوئیدهاست که اگر به میزان کافی مصرف شوند، میتوانند سلامت چشم را به میزان قابل توجهی بهبود بخشند.
در واقع، این ترکیبات از دیواره داخلی شبکیه چشم انسان که به نور حساس است، در برابر آسیبهای اکسیداتیو محافظت میکنند. تحقیقات نشان میدهد که مصرف منظم مواد غذایی حاوی این کاروتنوئیدها به کاهش خطر ابتلا به آب مروارید و از بین رفتن ماکولای شبکیه کمک میکند. بنابراین، مصرف فلفل دلمهای در رژیم غذایی به صورت منظم، روشی بینظیر برای کاهش بیماریهای چشم است.
کمخونی بیماری شایعی است که در آن توانایی خون در حمل اکسیژن کاهش مییابد. یکی از علل شایع کمخونی، کمبود آهن است و علائم آن عبارتاند از ضعف و خستگی.
فلفل دلمهای علاوه بر اینکه منبع مناسبی برای تأمین آهن است، سرشار از ویتامین سی نیز هست و باعث افزایش جذب آهن در روده میشود.
یک فلفل دلمهای در اندازه متوسط حاوی ۱۳۴درصد از میزان ویتامین سی است که برای رژیم غذایی توصیه شده است. جذب آهن با مصرف منظم میوهها و سبزیجات حاوی ویتامین سی به میزان قابل توجهی افزایش مییابد.
به همین علت، مصرف فلفل دلمهای با ترکیبات سرشار از آهن، همانند گوشت یا اسفناج، میتواند موجب افزایش ذخیره آهن بدن شود و خطر ابتلا به کمخونی را کاهش دهد.
فلفل دلمهای یکی از بهترین منابع تأمین تانن است. تانن خاصیت جمعکنندگی دارد و اغلب در درمان اختلالات دستگاه گوارش که منجر به اسهال، اسهال خونی و سایر اختلالات میکروبی میشود، به کار میرود.
کار موسیلاژ معده، محافظت از پوشش داخلی معده است. یکی از دلایل اصلی زخم معده تجزیه موسیلاژ معده است که به دلیل افزایش اسید معده و تماس آن با پوشش داخلی معده ایجاد میشود. فلفل دلمهای به هنگام عمل بلع با افزایش تولید مخاط معده به عنوان موسیلاژ عمل میکند. افزایش مخاط معده و خاصیت ضدالتهابی که فلفل دلمه ای رنگی دارد میتواند در درمان بیماری زخم معده مفید عمل کند.
مطالب مرتبط
تبلور فناوری ایرانی در کشاورزی هوشمند و پایدار
مطالعه 1 دقیقه
5 اشتباه رایج در کشت هیدروپونیک و راههای جلوگیری از آنها
کشت هیدروپونیک به عنوان یکی از روشهای مدرن و کارآمد در کشاورزی بدون خاک، به دلیل بهرهوری بالا، صرفهجویی در مصرف آب و کنترل بهتر بر رشد گیاهان، محبوبیت زیادی پیدا کرده است.
تکنیکهای کاشت بادمجان هیدروپونیک
کاشت بادمجان به روش هیدروپونیک یکی از نوآوریهای مهم در کشاورزی مدرن است که به دلیل بهرهوری بالا و کاهش چشمگیر مصرف آب، بهویژه در مناطق کمآب، محبوبیت زیادی پیدا کرده است.
امتیاز و نظرات کاربران
3 / 5. 8
نظرات (0مورد)