021-22256003
info@atavita.com
اشتراک گذاری
شرکت ارس تارلا امیر دارنده یکی از بزرگترین و مدرنترین گلخانههای هیدروپونیک تولیدکننده محصولات گلخانهای صادراتی آتاویتا، دومین قرارداد واگذاری و انتقال دانش فنی را با مؤسسه تحقیقات گیاه پزشکی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی به امضا رسانید.
موضوع دومین قرارداد واگذاری و انتقال دانش فنی عوامل بیولوژیک، تولید انبوه سن شكارگر اوریوس برای كنترل بیولوژیک آفات محصولات گلخانهای میباشد.
این قرارداد واگذاری و انتقال دانش فنی عوامل بیولوژیک با موضوع «تولید انبوه سن شکارگر اوریوس برای کنترل بیولوژیک آفات محصولات گلخانهای» در اسفندماه سالجاری منعقد گردید.
در این قرارداد دانش فنی تولید انبوه سن شکارگر اوریوس برای کنترل بیولوژیک تریپسها و کنههای فلفل در گلخانههای شرکت ارس تارلا امیر واقع در منطقه آزاد اقتصادی ارس و دشت جلفا که بزرگترین مجتمع گلخانه شیشه ای کشور و خاورمیانه میباشد، انجام خواهد شد.
پیش از این، قراردادی با عنوان «واگذاری و انتقال دانش فنی تولید انبوه سن شکارگر ماکرولوفوس» بین شرکت ارس تارلا امیر، تولیدکننده محصولات گلخانهای آتاویتا و مؤسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور، روز چهارشنبه ۹ مهرماه سال جاری به امضا رسیده بود.
سنهای شکارگر Orius spp از خانواده Anthocoridae در زیست بومهای مختلف ایران اعم از باغی، زراعی و گلخانهای فعال هستند و به عنوان یکی از عوامل کاربردی مهار زیستی تریپسها و سفیدبالکها محسوب میشوند. گونههای مختلف سن شکارگر Orius قادر هستند از تخم، پوره و حشرات بالغ سفیدبالکها و مراحل نابالغ تریپسها تغذیه کنند.
همچنین پورهها و حشرات بالغ روی گلها مشاهده میشوند و از تریپسها و گرده گلها به صورت توأم تغذیه میکنند.
گونه O. insidiosus یک عامل زنده زیستی موفق تجاری برای کاربرد در گلخانهها و مزارع آمریکا است.
چندین گونه آمریکایی و اروپایی نظیر O. insidiosus و O. laevigatus به صورت انبوه برای کنترل بیولوژیک تریپسها، شتهها و کنهها پرورش داده میشوند. گونه O. laevigatus در برنامههای مدیریت تلفیقی تریپس غربی گل Frankliniella occidentalis حدود ۱۶۰۰ هکتار از گلخانههای فلفل اسپانیا استفاده شدند.
در زیست بومهای کشاورزی و گلخانهای ایران گونههای O. albidipennis، و O. niger از پراکنش و فراوانی بالا، طیف وسیع طعمه، توانایی شکارگری زیاد و قدرت زندهمانی بالا برخوردار هستند و به عنوان عوامل کنترل بیولوژیک موفق عمل میکنند.
لذا پرورش و به کارگیری آنها برای کنترل آفات گیاهان گلخانهای (تریپسها، کنهها و سفیدبالکها) در قالب برنامه مدیریت تلفیقی آفات مذکور ضروری است تا کاربرد سموم شیمیایی در محیطهای گلخانهای به حداقل ممکن کاهش یابد.
سن شکارگر Macrolophus pygmaeus از خانواده Miridae است که در منطقه Palaeartic از شکارگرهای اصلی آفات شناخته میشود. این سن شکارگر پلی فاژ و علیه بسیاری از حشرات آفت در شرایط گلخانهای قابل استفاده است. پورهها و حشرات بالغ قطعات دهانی زننده مکنده دارند و روی سفیدبالکها، شتهها، کنهها و از تخم شبپرهها تغذیه میکنند.
سن شکارگر M. pygmaeus از سال ۱۹۹۴ به طور تجاری به منظور استفاده در برنامههای کنترل تلفیقی آفات تولید شده و مصرف آن در گلخانههای اروپا رو به افزایش است. در کشورهای اروپایی، تولید و رهاسازی این گونه برای كنترل آفات گلخانهای از جمله پروانه مینوز گوجه فرنگی صورت میگیرد. حشره با تغذیه از گیاه نیز قادر به ادامه نسل خود است، با وجود این، ترجیح شكارگری این گونه بیشتر است و به عنوان مؤثرترین دشمن طبیعی توتا شناخته شده میشود.
تغذیه سن شکارگر ماکرولوفوس روی میزبان گیاهی و جانوری (Zoophytophage) باعث ماندگاری این شکارگر روی گیاه حتی در زمان نبود طعمه شده است. نرخ رهاسازی این شکارگر با توجه تراکم و انبوهی آفت از ۰.۲۵ تا ۱ سن در هر مترمربع فضای گلخانه در مرحله پیشگیری و ۴ تا ۶ سن در متر مربع در مرحله خسارت و تراکم بالای آفت پیشنهاد شده است.
آتاویتا، تولیدکننده انواع گوجه فرنگی و فلفل دلمهای صادراتی است که یکی از اهداف خود را در کار استفاده هر چه کمتر از سموم و آفتکشها و به دست آوردن محصولی سالم میداند.
مطالب مرتبط
تبلور فناوری ایرانی در کشاورزی هوشمند و پایدار
مطالعه 1 دقیقه
5 اشتباه رایج در کشت هیدروپونیک و راههای جلوگیری از آنها
کشت هیدروپونیک به عنوان یکی از روشهای مدرن و کارآمد در کشاورزی بدون خاک، به دلیل بهرهوری بالا، صرفهجویی در مصرف آب و کنترل بهتر بر رشد گیاهان، محبوبیت زیادی پیدا کرده است.
تکنیکهای کاشت بادمجان هیدروپونیک
کاشت بادمجان به روش هیدروپونیک یکی از نوآوریهای مهم در کشاورزی مدرن است که به دلیل بهرهوری بالا و کاهش چشمگیر مصرف آب، بهویژه در مناطق کمآب، محبوبیت زیادی پیدا کرده است.
امتیاز و نظرات کاربران
3 / 5. 8
نظرات (1مورد)
ملکشی
1498 روز قبل
سلام لطفا عنوان از موسسه تحقیقات علوم باغبانی به موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور تغییر کند.
پسندیدم