مقاله

تاریخچه و سیر تکامل کشت هیدروپونیک

مهر ۶, ۱۴۰۲ مطالعه 1 دقیقه

اشتراک گذاری

profile
نوشته شده توسط newadmin
news

کشاورزی همواره نقش بسیار مهمی را در تأمین امنیت غذایی و توسعه اقتصادی جوامع سراسر جهان ایفا کرده است. با پیشرفت‌های فناوری و افزایش یافتن نیازهای اجتماعی، روش‌های کشت مدرن تکامل پیدا کرده است. و کشت هیدروپونیک به عنوان یک رویکرد کشاورزی کارآمد که دارای بازدهی بالایی هست ظاهر شده است. یک سبک خاص از کشاورزی که دارای اهداف مختلفی است. در این مقاله ما به بررسی تاریخچه و سیر تکامل کشت هیدروپونیک خواهیم پرداخت.

 

 

تاریخچه و سیر تکامل کشت هیدروپونیک

 

 

ریشه‌ هیدروپونیک

 

هیدروپونیک، یک روش کشاورزی معاصر است که گیاهان در آن بدون خاک و با استفاده از محلول‌های مغذی کشت می‌شوند. این روش به تازگی به نام هیدروپونیک شناخته شده است، اما در اصل دارای ریشه‌های باستانی هستند. تاریخچه و سیر تکامل کشت هیدروپونیک موضوع جالبی است نشان‌دهنده حضور این سبک از کشاورزی از سالهای خیلی دور می‌باشد.

 

آغاز‌های باستانی

 

زودترین رد‌آورده‌هایی که به شباهت با هیدروپونیک اشاره دارند، در باغ‌های آویخته بابل، یکی از هفت عجایب جهان باستان، قابل مشاهده هستند. این باغ‌ها در حدود 600 سال پیش از میلاد در منطقه مسیحی (عراق امروزی) ساخته شدند و تکنیک‌های پیشرفته آبیاری را به نمایش گذاشتند. اینکهکه گیاهان را بالای زمین در یک سیستم بر پایه آب و بدون خاک پرورش می‌دادند.

 

چینامپاس آزتک‌ها

 

در مکزیک پیش از کلمبوس، آزتک‌ها سیستمی به نام “چینامپاس” (chinampas) توسعه دادند. این سیستم‌ها نوعی باغچه‌های کشاورزی مصنوعی بودند و گل‌ها با استفاده از لجن غنی از قعر بحرانی رشد می‌کردند. آزتک‌ها با هوش و ابتکار، آب‌زی‌کاری و کشاورزی را ترکیب کرده و اصول اولیه هیدروپونیک را لمس کردند.

 

 

تاریخچه و سیر تکامل کشت هیدروپونیک

 

بهتر است بخوانید: گلخانه هیدروپونیک چیست؟ 

 

هیدروپونیک در دوران مدرن

 

در حالی که تمدن‌های باستانی پایه‌هایی را ریختند، هیدروپونیک مدرن به شکل خود در قرن بیستم شکل گرفت.

 

دهه 1930: ویلیام فردریک گریکه

 

دکتر ویلیام فردریک گریکه، دانشمند آمریکایی، معمولاً به عنوان پدر هیدروپونیک در دهه 1930 شناخته می‌شود. او عبارت “هیدروپونیک” را معرفی کرد و اولین سیستم هیدروپونیک را با نام “کشت آبی” توسعه داد. در این سیستم، گیاهان در محلول‌های آبی دارای مواد مغذی بالا رشد می‌کردند و ریشه‌ها به وسیله یک محیط پشتیبانی‌کننده به زمین ثابت می‌شدند.

 

دهه 1950: پیشرفت‌های هیدروپونیک

 

تحقیقات بیشتری در دهه 1950 به پیشرفت‌های قابل توجهی در تکنیک‌های هیدروپونیک منجر شد. دانشمندان ترکیبات مختلف مغذی و روش‌های بهبود یافته‌ای را برای تأمین اکسیژن به ریشه‌های گیاهان، مورد بررسی قرار دادند که منجر به افزایش عملکرد محصولات شد.

 

دهه 1980: پذیرش تجاری

 

تکامل کشت هیدروپونیک تا دهه 1980، با کمک فناوری‌هایی بهبود پیدا کرده است. و محلول‌های مغذی توانسته‌اند جایگاه خود را در تولید کشاورزی صنعتی و تجاری پیدا کنند. محصولاتی که به روش هیدروپونیک کشت شده‌اند بخار یکنواختی و کیفیت بالا محبوبیت زیادی پیدا کرده‌اند.

 

دهه 2000: هوش مصنوعی در هیدروپونیک

 

سده 21 با نوآوری‌هایی نظیر استفاده از هوش مصنوعی (AI) و سیستم‌های کنترل محیطی در هیدروپونیک آغاز شد. این فناوری‌ها به بهبود بهره‌وری و کیفیت محصولات هیدروپونیک کمک کردند.

 

اواخر دهه 2010: پایداری و هیدروپونیک

 

در اواخر دهه 2010، کشاورزی هیدروپونیک به عنوان یک روش پایدار و محیطی مدار شناخته شد و پژوهشگران و کشاورزان به توسعه بیشتر در این حوزه معطوف شدند.

 

تاریخچه و سیر تکامل کشت هیدروپونیک

 

نتیجه‌گیری

 

تاریخچه و سیر تکامل کشت هیدروپونیک نشان‌دهنده‌ی یک سفر قابل توجه از روش‌های باستانی تا کاربردهای پیشرفته، پایدار و مدرن در کشاورزی است. ما در این مقاله تکامل هیدروپونیک را از اصول قدیمی تا نسخه‌های معاصر آن بررسی کردیم. این اطلاعات نشانگر حضور سیستم هیدروپونیک از صده‌های قبل در زندگی است. همچنین مطالعه در مورد مزایای کشت هیدروپونیک می‌تواند به درک اهمیت این موضوع از صده‌های قبل کمک کند.

مطالب مرتبط

atavita

آینده هیدروپونیک در تامین غذا برای جمعیت رو به رشد

هیدروپونیک به دلیل بهره‌وری بالا و تطابق با شرایط مختلف، می‌تواند در تأمین غذای پایدار برای نسل‌های آینده نقش کلیدی داشته باشد.

مطالعه 1 دقیقه

atavita

بازدید سرکار خانم دکتر اصغری معاون محترم بخش کنترل بیولوژیک سازمان حفظ نباتات، از شهرک گلخانه‌ای شرکت پارلا تجارت امین

محصولات گلخانه پارلا تجارت امین توانسته با استفاده از عوامل بیولوژیک برای کنترل آفات و کاهش مصرف سموم و رهاسازی زنبورهای گرده افشان برای تولید بیشتر و با کیفیت بالاتر در گلخانه‌های خود بعد از کسب استانداردهای مختلف تولید در ایران مانند پروانه، کاربرد نشان حد مجاز آلاینده‌ها در محصولات کشاورزی، نشان بین المللی گلوبال گپ را دریافت نماید.

مطالعه 1 دقیقه

atavita

بازدید از گلخانه شرکت پارلا تجارت امین

برای بررسی پیشرفت ساخت پروژه هفت هکتاری گلخانه توت فرنگی بازدیدی با حضور رییس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان (آقای مهندس حسنی)، رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی استان زنجان (آقای مهندس محمودی) و معاون اطاق بازرگانی استان زنجان انجام گردید.

مطالعه 1 دقیقه

امتیاز و نظرات کاربران

3 / 5. 2


نظرات (0مورد)





طراحی و توسعه توسط شرکت راهکارگستران

تمام حقوق سایت برای آتاویتا محفوظ است.