021-22256003
info@atavita.com
اشتراک گذاری
کشت هیدروپونیک نوعی روش کشت است که در آن گیاهان در محلول غذایی مایع رشد میکنند. در این روش از محیطهای مصنوعی استفاده نمیشود. محیطهایی که در این نوع از کشت رایج هستند، شامل خاک رس منبسط شده، زغال سنگ، پرلیت، ورمیکولیت، خردههای آجر، بادام زمینی، بستهبندی پلی استایرن و الیاف چوب میباشد. هیدروپونیک به عنوان یک روش مناسب برای تولید سبزیجات (گوجهفرنگی، کاهو، خیار و فلفل) و همچنین محصولات زینتی مانند گیاهان، گل رز، فریزیا و گیاهان شاخ و برگ شناخته شده است. با توجه به ممنوعیت متیل بروماید در کشت خاک، تقاضا برای محصولات کشت شده به روش هیدروپونیک در چند سال اخیر به سرعت افزایش یافته است. محلول غذایی مورد نیاز کشت هیدروپونیک میتواند به صورت آماده تهیه شده یا توسط خود شخص تولید شود. فقط باید روش ساخت محلول مغذی برای گلخانههای هیدروپونیک را آموزش دیده و سپس اقدام به تولید و استفاده از آن کند.
یکی از مسائل مهم و اساسی در کشت گیاه به روش هیدروپونیک موضوع مواد مغذی است. این موضوع باعث شده است که ظرفیت کشت هیدروپونیک افزایش پیدا کند. موضوع تامین مواد مغذی گلخانههای هیدروپونیک یک موضوع پیچیده و در عین حال جذاب و ضروری است. همین مورد سبب شده است که تاکید بر ادامه روند کشت هیدروپونیک بیش از بیش زیاد شود. مواد مغذی هیدروپونیک در اصل همان ریز مغذی و درشت مغذیهایی هستند که بر اساس نوع گیاه در مقادیر متفاوتی مخلوط شده و سبب رشد و پرورش گیاه میشوند. دلیل انتخاب محلولهای غذایی به دلیل کافی نبودن کودهای شیمیایی خاکی برای کشت هیدروپونیک است. پس بهترین گزینه اینست که صفر تا صد مواد مورد نیاز کشت هیدروپونیک را شناخته و آنها برای رشد گیاهان و بیمار نشدنشان بکار برد.
کیفیت آب محیطی که در آن کشت هیدروپونیک انجام خواهد شد PH محلول مغذی تعادل در میزان مواد مغذی فصلی که در آن کشت انجام میشود شدت نور و دمای هوا
در انتخاب محلول مغذی برای گلخانههای هیدروپونیک باید به عوامل تاثیر گذار توجه شود. یعنی در گلخانه هیدروپونیک باید نوعی از مواد مغذی استفاده شود که کاملا مناسب برای این نوع کشت است. چون مواد مغذی موجود در کودهای معمولی که برای رشد گیاهان خاکی استفاده میشوند، حاوی ریز مغذیهای ضروری مورد نیاز گیاهان با کشت هیدروپونیک نیستند. همچنین استفاده از محلول 2 یا 3 قسمتی در این مایع از توصیههای فعالان این حوزه است. زیرا این محلول به راحتی در آب حل میشود. قسمت 3 محلول باید خریداری شود. این قسمت بعدها برای مخلوط کردن ترکیبات مختلف با هدف افزایش رشد و یا وجود برخی مراحل خاص در این کشت عرضه میشود.
مطلب مرتبط: آموزش ساخت گلخانه هیدروپونیک
اولین مرحله برای ساخت محلول مغذی برای گلخانههای هیدروپونیک بررسی مرحله رشد گیاه نام دارد. همانطور که از نامش مشخص است در این مرحله باید مشخص شود که گیاه در کدام مرحله از رشد خود قرار دارد. اطلاع از این مرحله سبب میشود که 3 قسمت محلول با نسبت صحیحی مخلوط شود.
پس از بررسی مرحله رشد باید آب به مخزن افزوده شود. در نظر داشته باشید که آب باید تازه و مناسب این روش کشت باشد.
مرحله سوم از تولید محلول مغذی کشت هیدروپونیک افزودن قسمت Micro نام دارد. این قسمت که در برگیرنده عناصری مانند: مس، بور، کلسیم، روی، آهن، منگنز و نیتروژن است در این مرحله اضافه میشود.
پس از مرحله Micro نوبت به مرحله Grow میرسد. در این مرحله نیتروژن آمونیاکی، پتاسیم، نیتروژن نیترات، منیزیم و فسفات کاملا مخلوط و سپس به مواد اضافه میشود.
در مرحله سوم باید محلول بلوم اضافه شود. محلول بلوم حاوی گوگرد، پتاسیم، منیزیم و فسفات است. پس از افزودن این مرحله، محلول باید به طور کامل مخلوط شود.
پس از افزودن مواد نوبت به بررسی و سنجش PH میرسد. بررسی pH ترکیب مواد مغذی امری بسیار ضروری است که در یک مرحله، بعد از وارد کردن تمام مواد مغذی به مخزن مواد باید انجام گیرد. جذب مواد مغذی توسط گیاه، در صورت زیاد بودن PH غیر ممکن میشود. به همین جهت این امر از اهمیت بالایی برخوردار است. PH ایدهآل بین 5.5 تا 6.5 است.
مرحله نهایی از روش ساخت محلول مغذی برای گلخانههای هیدروپونیک بررسی دمای محلول است. دمای ایدهآل برای مواد مغذی هیدروپونیک 64 تا 66 درجه فارنهایت است.
سخن نهایی
هیدروپونیک یک روش مناسب برای تولید سبزیجات و همچنین موارد زینتی مانند گیاهان، گل رز، فریزیا و گیاهان شاخ و برگ است. که مواد مغذی متفاوتی نسبت به گیاهانی که در خاک رشد میکنند دارد. این موارد در شرایط خاص و در مراحلی متفاوت تولید میشود. ما در این نوشته در ارتباط با روش ساخت محلول مغذی برای گلخانههای هیدروپونیک و عوامل موثر در تولید آن صحبت کردهایم. داشتن اطلاعات در ارتباط با این موارد به تولید محلول با کیفیت کمک میکند.
مطالب مرتبط
نقش کشاورزی هیدروپونیک در تغییرات اقلیمی: راهکارهای نوین برای کشت توت فرنگی
تغییرات اقلیمی به عنوان یکی از چالشهای اصلی جهانی، به تأثیرات عظیمی بر ساختار و تولید محصولات کشاورزی دچار شده و نیازمند تکنولوژیهای نوین در کشاورزی شده است. در این زمینه، کشاورزی هیدروپونیک و کشت توت فرنگی هیدروپونیک بهعنوان یک روش کشت نوین و پایدار، نقش بسیار مهمی در مقابله با چالشهای اقلیمی ایفا میکند.
مطالعه 1 دقیقه
بازدید استاندار استان زنجان از گلخانه پارلا تجارت امین
جناب آقای دکتر افشارچی استاندار محترم استان زنجان و هیئت همراه روز چهارشنبه ۸ آذرماه از گلخانه ۳۰هکتاری سازه شیشهای هیدروپونیک تمام اتوماتیک شرکت پارلا تجارت امین در شهرستان هیدج بازدید بعمل آوردند.
کشت توت فرنگی به روش هیدروپونیک: هیدروپونیک رویکردی پایدار به کشت توتفرنگیهای خوشمزه
توت فرنگیها یکی از محبوبترین و خوشمزهترین میوهها در سراسر جهان هستند. در گذشته به صورت سنتی در خاک کشت میشدند، اما با ظهور هیدروپونیک، کشت توت فرنگی به روش هیدروپونیک یک تحول انقلابی را تجربه کرده است. همانطور که در مقاله تاریخچه و سیر تکامل کشت هیدروپونیک گفته شد، این سیستمها یک جایگزین پایدار و کارآمد برای روشهای سنتی خاکی فراهم میکنند و یک محیط کنترلشده برای رشد و عملکرد بهینه فراهم میآورند.
امتیاز و نظرات کاربران
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating 5 / 5. Vote count: 1
No votes so far! Be the first to rate this post.
نظرات (0مورد)