021-22256003
info@atavita.com
اشتراک گذاری
یکی از متداولترین سیستمها برای سالنهای گلخانه، استفاده از سیستم مه پاش گلخانه میباشد. “مه ساز” یا “مه پاش” دستگاهی برای تنظیم رطوبت و خنکی هوا است که در واقع یکی از اصول اصلی و اولیه در محیط گلخانه است. همانطور که میدانید در محیط گلخانه، دمای بیش از حد و رطوبت پایین باعث کاهش بازدهی محصولات میشود. دستگاه مه پاش دمای محیط را به حد ایدهآل میرساند و نیازی به استفاده از خنک کنندههای دیگر نیست. امروز در این مقاله میخواهیم کاربرد مه پاش در گلخانه هیدروپونیک را بررسی کنیم.
همانطور که در مقدمه نیز گفته شد، دستگاه مه پاش به سیستم رطوبت دهی گفته میشود که در راستای کاهش دما و افزایش میزان رطوبت در گلخانه ها به کار برده میشود و به همین دلیل یکی از تجهیزات مهم برای گلخانه محسوب میشود. به بیان دیگر مه پاش گلخانهای نوعی از سیستمهای فوگر میباشد.
مه پاش، آب را بصورت پودر شده به ذرات بین 3 تا 20 میکرون تبدیل کرده و سپس آب پودر شده را توسط نازلهای مه ساز به طور یکنواخت در تمام محیط گلخانه پخش میکند. بدین ترتیب رطوبت لازمه را برای گیاهان و میوه ها بدون خیسی سطح آنها فراهم میشود. این دستگاه مخصوصا در فصل تابستان که گلخانهها با مشکلاتی مانند کمبود رطوبت و یا گرمای زیاد مواجه هستند، بیشترین استفاده را دارد.
سیستم مهپاش در گلخانه کاربردهای دیگری نیز دارد. از جمله:
نازلها مهمترین اجزای تشکیل دهنده دستگاه مه پاش میباشند چرا که این نوع سیستم میزان رطوبت موردنیاز خود را با نازلهای موجود درونش تامین میکند. این نازل ها در واقع دریچهای برای انتقال آب موجود در مه پاش به محیط میباشند و آب را با فشار بالا به حرکت در آورده و به ذرات معلق در هوا تبدیل میکنند. از دیگر اجزای دستگاه مه پاش میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
جنس بدنه نازلها باید از جنس استیل یا برنج باشد تا زنگ نزند. همچنین نازل مه پاش گلخانه باید ضد چکه باشد تا بدین ترتیب در کف سالنها خیسی ایجاد نشود. به طور کلی سیستم مه پاش در گلخانه باید تمام اتوماتیک باشد تا با تعیین میزان رطوبت و دما بسته به وضعیت سالن گلخانه، روشن یا خاموش شود. علاوه بر این، سیستم مه پاش میتواند بر مبنای برنامه و زمانبندی دلخواه نیز تنظیم شود.
سیستم مهپاش علاوه بر ایجاد رطوبت میتواند به عنوان سم پاشی یکنواخت و یک دست برای سالنهای گلخانه استفاده شود. بدین ترتیب دخالت نیروی انسانی کمتر شده و از آسیب ناشی از مواد شیمیایی به افراد نیز میتوان جلوگیری کرد. همچنین با استفاده از این سیستم میتوان میزان مصرف آنتی بیوتیکها در سالن را به حداقل رساند.
همانطور که میدانید آبیاری بارانی روشی برای آبیاری گیاهان بصورت بارندگی است. در این سیستم آبیاری، آب از طریق لولهها و توسط پمپ و دستگاه مخصوصی پمپاژ میشود و در هوا اسپری میگردد. از این طریق تمام سطح خاک و گیاه نمناک شده و گیاهان بدین صورت سیراب میشوند.
اما همانطور که در فوق نیز اشاره شد، سیستم مه پاش آب را بصورت پودر شده در محیط گلخانه پخش میکند و آثار خیسی از خود بر جای نمیگذارد. اگر چه هردوی این سیستمها برای ایجاد رطوبت کافی مناسب اند اما کاربردهای متفاوتی دارند. از مزایای استفاده از این سیستم میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
همانطور که در این مقاله خواندید، استفاده از سیستم مهپاش میتواند برای گلخانه بسیار مفید واقع شود. همچنین این سیستم راندمان تولید محصول را نیز افزایش میدهد. در گلخانه هیدروپونیک آتاویتا، از این روش جهت کولینگ و افزایش رطوبت محیط گلخانه استفاده میگردد که کاملا اتوماتیک میباشد. بنابراین محصولات آتاویتا تحت بهترین شرایط و در کنترل بالا، کاشت و نگهداری شده و درنهایت بسته بندی میشوند.
مطالب مرتبط
آینده هیدروپونیک در تامین غذا برای جمعیت رو به رشد
هیدروپونیک به دلیل بهرهوری بالا و تطابق با شرایط مختلف، میتواند در تأمین غذای پایدار برای نسلهای آینده نقش کلیدی داشته باشد.
مطالعه 1 دقیقه
بازدید سرکار خانم دکتر اصغری معاون محترم بخش کنترل بیولوژیک سازمان حفظ نباتات، از شهرک گلخانهای شرکت پارلا تجارت امین
محصولات گلخانه پارلا تجارت امین توانسته با استفاده از عوامل بیولوژیک برای کنترل آفات و کاهش مصرف سموم و رهاسازی زنبورهای گرده افشان برای تولید بیشتر و با کیفیت بالاتر در گلخانههای خود بعد از کسب استانداردهای مختلف تولید در ایران مانند پروانه، کاربرد نشان حد مجاز آلایندهها در محصولات کشاورزی، نشان بین المللی گلوبال گپ را دریافت نماید.
بازدید از گلخانه شرکت پارلا تجارت امین
برای بررسی پیشرفت ساخت پروژه هفت هکتاری گلخانه توت فرنگی بازدیدی با حضور رییس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان (آقای مهندس حسنی)، رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی استان زنجان (آقای مهندس محمودی) و معاون اطاق بازرگانی استان زنجان انجام گردید.
امتیاز و نظرات کاربران
3 / 5. 2
نظرات (0مورد)