021-22256003
info@atavita.com
اشتراک گذاری
یافتن لوازم و تجهیزات کاربردی و موثر برای گلخانه هیدروپونیک به شما این امکان را میدهد تا در فضای کمتری نسب به کاشت سنتی، محصولات پربارتری را پرورش دهید. اگر در صنعت گلخانه هیدروپونیک تازه واردید، خرید تجهیزات ضروری برای گلخانه هیدروپونیک برای شما مهم است.
این بستگی به این دارد:
در این مقاله میخواهیم موارد و تجهیزات مورد نیاز برای رشد گیاهان در گلخانه هیدروپونیک را مورد بحث قرار دهیم. راه اندازی سیستم هیدروپونیک به تجهیزات مختلفی نیازمند است. این تجهیزات بسته به نوع سیستمی است که شما برای گلخانه هیدروپونیک خود انتخاب میکنید.
به عنوان مثال، برخی از سیستم های هیدروپونیک از یک مخزن برای ذخیره آب و مواد مغذی استفاده می کنند، در حالی که برخی دیگر از سیستم جزر و مد استفاده می کنند. اگر بخواهید از سیستم جزر و مد استفاده کنید، به پمپی نیاز دارید تا محلول غذایی را از طریق ریشههای گیاه به گردش درآورد و به مخزن بازگرداند.
برخی دیگر از مواردی که باید در نظر گرفت عبارتند از:
گیاهان برای زنده ماندن و شکوفایی به چهار چیز نیاز دارند: نور، بستری برای رشد، آب و مواد مغذی. بیایید نگاهی به تجهیزات اساسی هیدروپونیک بیندازیم که برای تامین هر چهار عنصر کلیدی نیاز دارید:
نور خورشید طیف کامل نور مرئی و غیر مرئی را فراهم می کند. این نه تنها ارزان ترین، بلکه بهترین راه برای تامین نور برای هیدروپونیک است. بسیاری از گیاهان سبزی به حداقل شش ساعت نور مستقیم در روز نیاز دارند. پنجرهها و گلخانههای رو به جنوب پتانسیل تامین این میزان نور خورشید را دارند. بنابراین یکی از تجهیزات ضروری برای گلخانه هیدروپونیک تامین نور میباشد.
جایگزین نور خورشید، استفاده از چراغ های مصنوعی رشد است. لامپ هایی با خروجی در محدوده 4000 تا 6000 کلوین نور گرم (قرمز) و سرد (آبی) را ارائه می دهند. در صورت استفاده از نور مصنوعی، ابزار و تجهیزات دیگری نیز برای گلخانه هیدروپونیک مورد نیاز است. این ابزار شامل وسایل روشنایی، پشتیبانی ساختاری برای روشنایی، نوارهای برق و پریزها میباشد.
انواع مختلفی از چراغ های رشد وجود دارد که در ادامه میخواهیم به انواع نورهای مصنوعی مورد استفاده در گلخانه هیدروپونیک اشاره کنیم:
از آنجایی که در کشت هیدروپونیک از خاک استفاده نمی شود، گیاهان به یک بستر جایگزین برای نگهداری نیاز دارند. یکی از تجهیزات برای گلخانه هیدروپونیک بستر کشت است. بستر کشت آب، هوا و مواد مغذی مورد نیاز گیاهان را برای رشد نگه میدارند. بسترها می توانند مواد طبیعی مانند الیاف نارگیل (کوکوپیت)، شن نخودی، ماسه، خاک اره، پیت ماس، پرلیت و ورمیکولیت باشند. یا می توانند محصولات دست ساز مانند پشم سنگ یا گلوله های خاک رس منبسط شده باشند.
سیستم آبیاری گیاهان در سیستم هیدروپونیک انواع مختلفی دارد که با توجه به نوع گیاه و بستر کشت آن متفاوت است. در ادامه به انواع روشهای آبیاری در سیستمهای هیدروپونیک خواهیم پرداخت:
سیستم آبیاری غیر فعال: این نوع سیستم آبیاری برای کاشت و آبیاری گیاهان آپارتمانی میتواند کارساز باشد. در سیستم آبیاری غیرفعال دیگر نیازی به استفاده از پمپ نیست. در این سیستم ریشه گیاهان در داخل محلول آب و مواد غذایی قرار میگیرد.
سیستم آبیاری فعال: در این سیستم آبیاری مواد مغذی مورد نیاز گیاهان به صورت چرخشی با استفاده از پمپ حرکت میکند. پس از پایان این چرخه مواد غذایی باقی مانده به محفظه اولیه خود باز میگردد. در سیستم آبیاری فعال گیاهان در ردیفهای طولانی و شیبدار قرار میگیرند. اضافه نمودن پمپ به سیستم آبیاری هیدروپونیک، باعث صرفه جویی در مصرف آب و افزایش بازدهی سیستم میشود.
آبیاری به روش NFT: این روش یک روش ارزان برای تولید خانگی میباشد. در این سیستم مقداری از ریشه گیاهان با مواد مغذی در تماس است و بخش اعظم ریشه در بیرون و در معرض هوا میباشد. در این روش اکسیژن بیشتری به ریشه گیاه میرسد و در نتیجه محصول بهتری نیز تولید خواهد شد.
سیستم هیدروپونیک به روش DWC: در این روش که با نام کشت زیر آب نیز شناخته میشود، ریشه ها در محلول آب و مواد معدنی غرق میشوند. سپس هوا به داخل مخزن پمپ شده و ریشهها هوا را دریافت میکنند.
سیستم هیدروپونیک به روش جزر و مد: این روش به نام سیل و تخلیه نیز شناخته میشود. بدین ترتیب گیاهان در محلول آب و مواد غذایی قرار میگیرند و سپس آب تخلیه میشود و ریشهها در معرض هوا قرار میگیرند. زمان ورود و خروج آب نیز با استفاده از تایمر تنظیم میشود.
مطالب مرتبط
تبلور فناوری ایرانی در کشاورزی هوشمند و پایدار
مطالعه 1 دقیقه
5 اشتباه رایج در کشت هیدروپونیک و راههای جلوگیری از آنها
کشت هیدروپونیک به عنوان یکی از روشهای مدرن و کارآمد در کشاورزی بدون خاک، به دلیل بهرهوری بالا، صرفهجویی در مصرف آب و کنترل بهتر بر رشد گیاهان، محبوبیت زیادی پیدا کرده است.
تکنیکهای کاشت بادمجان هیدروپونیک
کاشت بادمجان به روش هیدروپونیک یکی از نوآوریهای مهم در کشاورزی مدرن است که به دلیل بهرهوری بالا و کاهش چشمگیر مصرف آب، بهویژه در مناطق کمآب، محبوبیت زیادی پیدا کرده است.
امتیاز و نظرات کاربران
3 / 5. 8
نظرات (0مورد)